Sponsored image

Pilgrimsvandring är mission

Pilgrimsvandring är inget nytt. Traditionen är lång och beprövad. Vår Herre vandrade tillsammans med lärjungarna och vi kristna kallas än i dag för vägens folk.

En pilgrim vandrar ofta till en helig plats. Det finns gott om vallfärdsmål och upptrampade vägar så som Jerusalem, Rom och Santiago de Compostela för att nämna några kända platser sedan medeltiden.

I vår närmiljö har vi naturens egen katedral samt kyrkorna i Hangö och Lappvik och Täcktom kapell att utforska och begrunda i gemenskap med varandra.

Pilgrimsvandringar 2022

19.5.22 kl 09-15 Avgångsbön i Hangö kyrka- en bit ut på Tulludden tur-retur (c 12 km)- Nattvard i Hangö kyrka- Pilgrimslunch i församlingshemmet (frivillig gåva för mission)

13.10.22 kl 09-14 Avgångsbön i Hangö kyrka- Furunäs- Hangö kyrka tur-retur (c 14 km)- Korvgrillning i Furunäs och nattvard i Hangö kyrka (frivillig gåva för mission)

Ordet FETBLAD får sammanfatta pilgrimens 7 nyckelord:

Frihet- vi är fria i Kristus, han som bär och upprättar oss varje dag.

Enkelhet- vi färdas med enkel packning, låt Honom bära som har lovat göra det.

Tystnad- vi lär oss att vandra en bit på vägen i tystnad och lämnar bruset bakom oss.

Bekymmerslöshet- vi får träna oss i att lämna våra bekymmer vid Kristi kors.

Långsamhet- tempoväxling och rastplatser längs med vägen.

Andlighet- själen behöver sin beskärda del av näring.

Delande- vi delar väg med varandra och vi delar med oss av vårt överflöd.

Tag kontakt

T.f. kyrkoherde